vrijdag 10 december 2010

Concurrentie voor Belgacom op komst ?

Na Telenet maakt ook Mobistar zich op om de concurrentie aan te gaan met Belgacom op de bedrijvenmarkt. Mobistar doet dit via het overgenomen KPN Business en een nieuw business product portfolio.

Het bericht staat te lezen bij het IT vakblad Data News. De overname van KPN Business werd aangekondigd in november 2009. Mobistar nam de B2B en carrier activiteiten in Belgiƫ over en betaalde daarvoor 65 miljoen euro. Na goedkeuring van de Raad van Mededinging kon de transactie afgerond worden in april 2010. De nieuwe entiteit heeft Mobistar Enterprise Services.

Nu komt Mobistar dus met een plan om de bedrijvenmarkt aan te pakken. In de vernieuwde b2b-portfolio prijken voortaan dus onder meer ook hosting- en colocation diensten, ethernet fixed data en ip vpn-services. Vanaf volgend jaar wordt ook sip trunking toegevoegd voor voip-diensten. Mobistar heeft ook ambities met cloud computing, maar hiervoor is er momenteel te weinig datacenter capaciteit.

Ook op commercieel gebied staat Mobistar nu sterker. De commerciƫle ploeg telt nu 43 extra mensen, waarvan een kwart op zoek gaat naar nieuwe klanten en opportuniteiten. Door de databases van KPN en Mobistar te combineren kunnen nieuwe klanten aangesproken worden en nieuwe diensten aangeboden.

Telenet kondigde ook al eerder aan dat het meer focus gaat leggen op de bedrijvenmarkt. De lancering van Business FiberNet en de bijhorende campagne waren daar het eerste resultaat van.

In de bedrijvenmarkt is Belgacom nog steeds oppermachting. Het wist in 2010 zijn dominantie nog verder uit te bouwen. Door 2 nieuwe sterke spelers die de bedrijvenmarkt aanpakken zou de concurrentie moeten toenemen. Dat kan alleen maar positief zijn voor de prijs en de kwaliteit van de geleverde diensten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten