donderdag 30 december 2010

Tungle : Makkelijker meetings plannen

Iedereen die af en toe een afspraak inplant met een business partner kent het probleem : het geschikte tijdstip vinden waarop alle gesprekspartners beschikbaar zijn. Tungle maakt dat eenvoudiger.

Een meeting opzetten met mensen binnen je eigen organisatie is eenvoudig dankzij Exchange en Outlook. Als je de nodige rechten hebt, dan kijk je naar de beschikbaarheid van je gesprekspartner(s) en je plant een meeting in door een meetingaanvraag te versturen. Tungle doet nu hetzelfde voor gesprekspartners die zich zowel binnen als buiten de organisatie bevinden.

Synchronisatie van al je kalenders


Tungle is een webtoepassing die toelaat om de beschikbare tijd in je kalender te tonen aan iedereen die daar nood aan heeft. Het haalt hierbij informatie uit je kalender in Outlook, je Google Kalender, uit Entourage (iCal),... en synchroniseert die met de servers van Tungle. Als je meerdere kalenders hebt (bijv. prive en zakelijk), dan kan je kiezen welke agenda je beschikbaar stelt. De informatie uit de afspraken zelf wordt niet getoond, enkel je beschikbaarheid.

Template


Je stelt heel eenvoudig in voor welke tijdslots er afspraken kunnen ingepland worden via een wekelijkse template. Dit is handig om aan te geven wanneer je beschikbaar bent voor afspraken, ook rekening houdend met de tijdzones.

Publieke agenda


Je publieke agenda, die enkel je beschikbaarheid toont, is bereikbaar via een directe link. (bijv. http://tungle.me/bertvanpottelberghe). Die link kan je opnemen in je e-mailsignature of doorgeven aan iemand die een meeting met je wil inplannen. Ben je beschikbaar dan kan er een meeting aanvraag verstuurd worden via Tungle. Die meeting request komt toe in je mailbox. Na het accepteren wordt de meeting onmiddelijk in je agenda ingeboekt.

publiek zicht op je beschikbaarheid

Apps en Widget


Tungle heeft ook apps beschikbaar voor iPhone en BlackBerry. Android zou daar binnenkort aan toegevoegd worden. Er is ook een widget beschikbaar die je kan inbouwen in je eigen website of op je social media profiel.
Voor het synchroniseren van je Outlook kalender moet er een Outlook-plugin geïnstalleerd worden die zowel met Outlook 2003, 2007 en 2010 werkt.

Conclusie


Tungle is handig in gebruik en bespaart effectief heel wat tijd en vermindert frustratie bij het inboeken van afspraken. Je moet wel opletten dat je ook tijd voor verplaatsingen blokkeert in je kalender. Inschrijven op de dienst is eenvoudig. Je vult naam, voornaam, e-mailadres en wachtwoord in of je logt in met een Google, Facebook of Twitter account. Binnen enkele minuten ben je aan de slag. Bovendien is het gebruik van Tungle gratis. En dat blijft zo, beloven de makers.
www.tungle.me

Geen opmerkingen:

Een reactie posten