dinsdag 14 december 2010

Toont Microsoft Windows 8 al in januari ?

In januari gaat de jaarlijkse hoogmis voor technologie bedrijven weer door in Las Vegas : de Consumer Electronics Show (CES). Speculatie over wat er getoond zal worden begint vandaag al.

Op de jaarlijkse CES komen de CEO's van de belangrijkste technologiebedrijven langs. Dit jaar komen onder andere Steve Ballmer (Microsoft), Boo-Keun Yoon (Samsung) en John Chambers (Cisco) langs. Microsoft heeft de afgelopen jaren het CES gebruikt als forum om nieuwe producten te lanceren : de XBox, Windows Vista en Sync, de technologie die ontwikkeld is in samenwerking met Ford. Er is dus heel wat reden voor speculatie.

Tablets in 2000


Algemeen wordt verwacht dat Steve Ballmer het zal hebben over nieuwe tablet computers. Hij gaat daarmee Bill Gates achterna die in 2000 al een prototype voorstelde van de tablet PC. Het commercieel succes van tablets bleef uit tot Apple begin dit jaar uitpakte met de iPad.

Slates in 2011


Microsoft zal op de CES uitpakken met nieuwe "slates" van Samsung, Dell en andere fabrikanten in de hoop om Apple concurrentie aan te doen. Het apparaat van Samsung zou even groot zijn als een iPad, maar een uitschuifbaar klavier hebben. Met Windows 7 als operating systeem zou het beter geschikt zijn voor zakelijk gebruik. Het zou voor gebruikers betekenen dat ze op hun slate Excel, Word en PowerPoint kunnen gebruiken en kranten en magazines kunnen lezen.

Windows 8 in 2012 ?


Een andere bron zegt in de New York Times dat de speech van Ballmer ook over Windows 8 zou gaan. Over Windows 8 is momenteel nog weinig bekend, behalve dat Windows 8 ook volledig vervlochten zou zijn met de cloud en Microsoft Azure (bijv. voor back-up). Ook zou gezichtsherkenning als authenticatiemethode gebruikt worden en zal een computer binnen 1 seconde uit slaapmode moeten komen. Het zal waarschijnlijk nog tot eind 2012 duren voor Windows 8 verkoopbaar is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten