donderdag 16 december 2010

89% van huishoudens met kinderen hebben internetverbinding

Het aantal huishoudens met een breedbandverbinding is tussen 2006 en 2010 verdubbeld van 30% naar 61%. In de studie deed Eurostat een onderzoek naar de internet toegang en het gebruik van het internet in de 27 Europese landen.


Hekkesluiter in Europa is Bulgarije. Daar heeft slechts één op drie gezinnen een internetverbinding. Beste leerling van de klas is Nederland waar 91% van de gezinnen op het internet is aangesloten. België zit in de middenmoot met 73%. Opvallend is dat er 22% meer internetverbindingen zijn als een gezin kinderen heeft.

Toepassingen


In België zegt meer dan 90% gebruik te maken van e-mail. Telefoneren over internet is slechts bij 35% van de jongeren in gebruik, tegen 20% bij mensen boven de 55 jaar. Chatten en sociale netwerken zijn activiteiten voor jongeren tot 24 jaar. 70% van de jongeren tot 24 jaar zegt deel te nemen aan interactieve sites en sociale netwerken. Bij dertigers en veertigers is dat 35% en bij 55+ is dat slechts 19%.

Consumenten bereiken


De gegevens van Eurostat zijn interessant voor bedrijven omdat het een goed beeld geeft van hoe ze interactief kunnen communiceren met hun klanten. Wil je een merk onder de aandacht van jongeren brengen, dan kan dat via sociale netwerken en blogs. Wil je oudere consumenten bereiken, dan kies je beter voor e-mail.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten