maandag 27 december 2010

Nederlanders jaloers op Belgische WP7 app store

Windows Phone 7 kent tumulteuze start. De verkopen vallen mee, maar er zijn toch ook nog wat kinderziektes. Zo is de app store (nog) niet beschikbaar in Nederland.

De app store is dringend nodig voor Nederlandse gebruikers. Zonder die Windows Phone 7 Marketplace zitten de gebruikers met een naakte telefoon die ze niet kunnen verrijken met allerhande extra toepassingen. Ook lokale ontwikkelaars kijken er naar uit. Zonder de app store kunnen zij hun toepassingen niet aan de man brengen. Bij de lancering werd aangekondigd dat de martketplace beschikbaar zou zijn in 5 talen en 17 landen. Bij die 17 landen zit België wel.

Beschikbaar midden 2011


Voor Nederland zou de app store beschikbaar zijn vanaf midden 2011. Ook dan komt er taalondersteuning voor Nederlands in WP7. Om meer druk te zetten op Microsoft om snel werk te maken van een Nederlandse WP7 Marketplaces er een online petitie opgestart en wordt er een open brief gericht naar Microsoft om de grieven uit te leggen.

Goede verkopen


Het gaat overgens goed met de verkoop van het bejubelde toestel. Sinds de lancering in november zijn er 1,5 miljoen toestellen verkocht. Vooral de internationale markt draagt bij aan die positieve cijfers. Hiermee worden de doelstelling van Microsoft gehaald. Ook de kerstperiode ziet er goed uit voor Microsoft die hiermee de gedroomde comeback maakt in de groeiende smartphone markt. In België worden er jaarlijkse 2 miljoen GSM's verkocht. Het aandeel smartphones is intussen gestegen naar 16% (of 308000 toestellen).

Tiles


Het sterkste punten van Windows Phone 7 is ongetwijfeld zijn eenvoudige gebruikersinterface met "tiles", kleine blokjes informatie die toegang geven tot applicaties.  Van die applicaties zijn er intussen meer dan 4000 beschikbaar (tegen 1600 bij de lancering).

Meest innovatieve bedrijf


Microsoft werd ook gelauwerd als meest innovatieve bedrijf van het jaar 2010, mede dankzij de Windows Phone 7. Hier liet hiermee Apple, Google en andere technologiebedrijven achter zich.

Lees ook

Microsoft wordt hip ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten