maandag 8 november 2010

Microsoft wordt hip ?

Iedereen kent ze wel, de grappige filmpjes waarin Apple de vloer aanveegt met Microsoft. Het bedrijf uit Redmond wordt aangezien als saai en weinig innovatief. Maar daar komt verandering in !

Microsoft had dringend een "win" nodig : Windows Vista was een flop, het verloor zwaar op de smartphone markt, de Zune raakt maar niet uit de startblokken en de perikelen rond de eigen zoekmachine Bing om maar enkele van de minder geslaagde projecten te noemen.

Windows 7 is een echte hit te noemen. Iets meer dan 1 jaar na de lancering van Windows 7 zijn er wereldwijd 240 miljoen exemplaren verkocht. Tegen het einde van het jaar zullen dat er zelfs 300 miljoen zijn. Die groei zal de komende 2 jaar zelfs nog indrukwekkender zijn. In België is slechts 17% van de bedrijven overgestapt op Windows 7.

Ook de recent gelanceerde Windows Phone 7 is een succes. Niet de zoveelste iPhone-clone, maar een praktische telefoon waarin de nodige aandacht geschonken is aan doordacht design. In de VS wordt er aan sommige Microsoft verkooppunten zelfs aangeschoven om een WP7 telefoon te kunnen bemachtigen, iets dat tot nu toe enkel mogelijk was als je een Apple-logo op je product kon zetten.
Het succes is zelfs zo groot dat er een tekort is aan Windows Phone 7 telefoons.

Vandaag maakte Dell ook bekend dat hetal zijn werknemers zal uitrusten met een Dell Venue Pro, op basis van Windows Phone 7. Hiermee dumpt het ook in één keer BlackBerry als huisleverancier.

Ook Bing, in België nog steeds met beperkte functionaliteit, lijkt in de VS langzaam aan een opmars begonnen te zijn.

De reus uit Redmond is eindelijk wakker geworden. Door de innovatie- en concurrentiestrijd met andere leveranciers zullen we allemaal kunnen profiteren van betere produkten tegen een lagere prijs.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten