vrijdag 26 november 2010

Mobiel internetverkeer minder dan 2%

Mobiel internet raakt stillaan ingeburgerd dankzij de sterke groei in het aantal smartphones en de daling van de prijzen van mobiele dataplannen. Desondanks verloopt minder dan 2% over mobiele netwerken.

Bij een onderzoek van het IT vakblad Datanews bij 300 bedrijven met meer dan 100 werknemers blijkt dat in 65% van de bedrijven BlackBerry smartphones gebruikt worden. Apple, HTC en Nokia worden elk in ongeveer 20% van de bedrijven gebruikt. Het aantal BlackBerry's in bedrijven zou over de laatste 12 maanden verdubbeld zijn.

Ondanks die sterke groei in het aantal mobiele toestellen blijft het mobiele internet verkeer beperkt tot 1,7% van het totale internet verkeer. Dit is weliswaar een ruime verdubbeling van 0,77% vorige jaar, maar het blijft marginaal. De komende jaren zal het aantal mobiele internet gebruikers wereldwijd tegen 2013 stijgen naar 1 miljard tegen ongeveer 450 miljoen vandaag.

De belangrijkste toepassingen van mobiel internet zijn te vinden in het ontvangen van e-mail op smartphones, synchroniseren van een kalender en het consulteren van mobiele websites en webtoepassingen.

Bedrijven willen met mobiel internet de productiviteit van hun werknemers en de efficiƫntie verhogen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten