woensdag 26 oktober 2011

Office 365 : oppassen met de limieten

Office 365 van Microsoft bevat een limiet van 500 mailtjes per dag, meldt datanews.be.

Microsoft Office 365 is uitbereiding op Microsoft Office waarbij mailboxen (Exchange), een intranet out-of-the-box (SharePoint), een publieke website, instant messaging (Lync) en een online versie van Word, Excel en PowerPoint in één pakket worden aangeboden. De bundel is aangepast voor kleinere bedrijven die zelf geen serverinfrastructuur willen hosten, maar de diensten in een cloud computing model willen afnemen.

Microsoft beperkt bewust het aantal geadresseerden om spammers te ontmoedigen. Dat aantal geadresseerden is voor kleine ondernemingen beperkt tot 500 en in de versie voor ondernemingen vanaf 50 werknemers tot 1500 geadresseerden per dag. Dit wil concreet zeggen dat in een klein bedrijf op 1 dag tot 500 externe contactpersonen kan aanspreken. Nog volgens datanews zou bij het verhuizen van een office 365-abonnement voor kleine bedrijven naar een abonnement voor grotere bedrijven (meer dan 50 medewerkers) Microsoft niet kunnen garanderen dat er gegevens zouden verloren gaan.

Voor alle duidelijkheid, heel wat bedrijven zullen nooit tegen die limiet aanlopen of een overstap moeten maken van een abonnement voor kleine bedrijven naar grotere bedrijven. Toch is de boodschap duidelijk : controleer vooraf alle voorwaarden en contracten van een cloud computing aanbieder of hosted exchange aanbieder voor je abonnement aangaat. Let erop dat je niet aanloopt tegen de limieten voor het gebruik dat je voor ogen hebt en controleer of je een uitwijkmogelijkheid hebt.

Lees ook


Office 36 : van software naar cloud

Hosted Exchange : hoe kies je een aanbieder ?

Cloud Computing : wat zegt de wet ?

Cloud computing : kmo's in de wolken

Geen opmerkingen:

Een reactie posten