dinsdag 18 oktober 2011

10 tips om uw iPad en iPhone beter gebruiken

Een iPad en een iPhone zijn wondertjes van doordacht design. Met deze tips kan u nog productiever aan de slag.

Om bij lange browserpagina's of lange lijsten (bijv. contactpersonen) snel naar boven te gaan, druk je 2 keer kort op het klokje. Automatische spring je dan helemaal naar boven.

Een PDF die je ontvangt per e-mail kan je opslaan als ibook en ook zo later weer openen.

Bij een iPhone kan je tot 4 apps zetten in de onderste tray. Bij de iPad kan je tot 6 apps koppelen. Om dat te doen, kan jehet icoontje van een apps enkele seconden "vasthouden". De icoontjes van de apps beginnen te trillen. Sleep 2 bijkomende icoontjes naar de tray. Superhandig !


Ga je iedere dag naar dezelfde websites ? Voeg dan de bladwijzer toe aan je beginscherm. Bezoek de website in Safari en druk op het actie-icoon. Kies daarna "Zet in beginscherm".


Typ aan het einde van een zin twee spaties, De software vervangt de spaties door een punt.

Als je een toets van het klavier blijft ingedrukt houden, dan komen er na enkele seconden extra toetsen tevoorschijn. Dit is handig voor letters met accenten of de ".com" knop. Als je die blijft indrukken, dan komt er ook ".be" als mogelijkheid beschikbaar.


Een afdruk van het scherm kan je maken door tegelijkertijd op de power-knop en de home-knop te drukken. De gemaakte afbeelding kan je dan terugvinden in je afbeeldingen.

Sinds geruime tijd ondersteund de iPhone en iPad multitasking, meerdere toepassingen die gelijktijdig actief zijn. Om te schakelen tussen die toepassingen, druk je 2 keer kort op de home-knop. Onderaan verschijnt een balk met de actieve toepassingen. Om de toepassingen te sluiten, druk je enkele seconden op een icoontje. Hierdoor verschijnt er een min-icoontje boven iedere toepassingen. Door op het min-icoontje te klikken, sluit de toepassing. Zo bespaar je geheugen en worden de toepassingen sneller.


De meeste mobiele operatoren bieden pakketten aan met een forfait voor een hoeveelheid aan maandelijks dataverkeer over het GSM netwerk. Wil je weten hoeveel gegevens je maandelijks verstuurd, dan kan je via instellingen > algemeen > gebruik de tellers raadplegen. De meeste gebruikers hebben een maandelijks dataverkeer van 200 MB. Ben je veel onderweg, lees je iedere minuut je mailtjes of gebruik je apps die veel verkeer generen, dan zit je meestal rond 500 MB. Enkel echt extreme gebruikers gebruiken veel meer.

Om je maandelijks dataverkeer te verminderen, stel je best zoveel mogelijk mobiele netwerken in van plaatsen die je regelmatig bezoekt.

Lees meer


BlackBerry, de smartphone voor zakelijk gebruik ?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten