donderdag 27 januari 2011

Microsoft Dynamics CRM 2011 online al beschikbaar

Dynamics CRM klantenbeheer
Microsoft kondigde aan dat de nieuwe versie van Dynamics CRM vanaf 28 februari beschikbaar zal zijn. Nu al is die versie al beschikbaar online.

Met bijna 30 000 bedrijven en meer dan 1,5 miljoen gebruikers wereldwijd is Microsoft Dynamics CRM één van de sterkste groeiers op de CRM markt. Online heeft Microsoft nog wat goed te maken op aartsrivaal Salesforce.com. Maar ook daar is het Microsoft menens : de online versie van Dynamics CRM 2011 wordt één maand vroeger gelanceerd dan de on-premise versie.

Betere gebruikservaring


Microsoft mikt met deze nieuwe versie vooral op een makkelijker gebruikersinterface. Met de introductie van de ribbon lijkt Dynamics CRM 2011 als 2 druppels water op Office 2010. Hierdoor werkt Dynamics CRM 2011 heel intuïtief. Bovendien lijkt het niet alleen op Office, de CRM software is ook nauw geïntegreerd met Excel, Word, Outlook en SharePoint. Hierdoor kan je makkelijk vanuit Word documenten direct opladen naar CRM.

hosted Dynamics CRM - sales, marketing, rapportering, klantenservice


Outlook integratie


Naast de webinterface van de vijfde versie van de klantenbeheer software is ook alle functionaliteit te gebruiken vanuit de vertrouwde gebruikersinterface van Outlook. Hierdoor kan er vanuit één toepassing de hele dag gewerkt worden. Bovendien kunnen inkomende e-mails makkelijk gekoppeld worden aan opportuniteiten, contacten en klanten.

CRM outlook integratie

Marketplace


Microsoft Dynamics CRM is gebouwd bovenop de .Net technologie van Microsoft. Hierdoor is het makkelijk voor softwarebedrijven om uitbreidingen bovenop de software te schrijven. Die kunnen makkelijk in een online catalogus, de Marketplace, aangeboden worden aan Dynamics klanten.

Microsoft Dynamics CRM Online

Offline gebruik


Ook via een smartphone kan je de laatste gegevens raadplegen of bijwerken. Ook offline kan een verkoper op de baan alles meenemen. Alle gegevens van de verkoper worden volledig transparant gesynchroniseerd als er een internetverbinding is. Offline kan alles geconsulteerd worden en aangepast.
Hiervoor is er een gesofisticeerd security model opgezet zodat het bedrijf toch alles perfect in de hand heeft.

Modules


Het relatiebeheer binnen Dynamics CRM beperkt zich niet alleen tot het verkoopsproces, maar automatiseert ook de marketing en de klantenservice.
Hierdoor wordt er een compleet 360° beeld van de klant gecreeerd waardoor er kan ingespeeld worden op de echte noden van de klant. Voor het management is er een uitgebreide rapportering voorzien.

Lees meer over de functies van Microsoft Dynamics CRM

Lanceringsprijs


Microsoft zet alles in op zijn cloud computing strategie. Online is Dynamics CRM 2011 al beschikbaar voor een lanceringsprijs van 31 euro per gebruiker per maand. Dit is minder dan de helft van Salesforce.com en Oracle.
Voor de on-premise versie en de hosted crm versie gehost door Microsoft partners is het wachten tot 28 februari 2011.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten