zaterdag 12 februari 2011

Telenet versterkt gamma met hosting en security

Met de overnames van Hostbasket en C-Cure in 2008 en 2010 liet Telenet al in zijn kaarten kijken over zijn toekomstplannen. Nu worden zowel Hostbasket al C-Cure geïntegreerd binnen Telenet.

Telenet is van oudsher een sterke speler in Vlaanderen op de residentiële markt. Voor internet toegang is het zelfs marktleider. Dat succes willen de Mechelaars nu ook in de zakelijke markt overdoen. Reeds vele jaren bestaat Telenet Solutions als merknaam voor zijn activiteiten bij grote bedrijven.

Zakelijke markt


Sinds 2 jaar heeft Telenet ook een afdeling voor kmo’s en zelfstandingen. De troeven zijn een sterk produkt – het snelste internet. Dit wordt gecombineerd met een dienstverlening op maat van zakelijke gebruikers.
Met de overnames van C-Cure en Hostbasket wil Telenet zijn diensten naar zowel grote als kleine bedrijven uitbreiden. Het gamma bestaat dan niet alleen meer uit telefonie, internet en data maar evolueert een compleet ICT portfolio. Terwijl de markt voor internettoegang bijna niet meer groeien, zijn cloud computing en securitydiensten goed voor een groei van 25% per jaar.

Hostbasket


Hostbasket bestaat sinds 2000 als specialist in hosting en cloud computing. Het product gamma bestaat onder andere uit domeinnaamregistratie, hosting van websites, hosted exchange, sharepoint, hosted crm en online backup. Daarnaast kunnen klanten ook gebruik maken van de datacenters van Hostbasket om hun eigen servers te plaatsen of virtuele servers in de cloud-infrastructuur te huren.
Hiervoor baat Hostbasket zijn eigen datacenters uit in Lochristi en Mechelen en doet het een beroep op een derde datacenter : LCL in diegem.

C-Cure


C-Cure is sinds 1998 actief in de security markt. Het is sterk in managed security, waarbij de geboden security oplossingen beheerd worden door C-Cure. Dit kan zowel in de bedrijfsgebouwen van de klant als over de vorm van een dienst in een datacenter. Vooral dat laatste zou een groeimarkt moeten zijn voor Telenet.

Integratie


Beide bedrijven worden nu geïntegreerd in Telenet. Hierdoor wordt het voor klanten makkelijker om zaken te doen met Telenet, of het nu gaat om connectiviteit, security, hosting of cloud services. De merknamen C-Cure en Hostbasket zullen echter niet verdwijnen, maar als productnaam verder leven.
Voor Hostbasket moet de operatie op 1 april 2011 klaar zijn, voor C-Cure is dat 1 mei 2011.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten