donderdag 13 januari 2011

Telenet lanceert sneller internet

Telenet persconferentie
Vandaag kondigde Telenet aan om zijn belangrijkste internetproducten te vervangen door nieuwe, snellere producten met snelheden voor internettoegang tot 60 Mbit/s.

De nieuwe producten zijn gebaseerd op de Eurodocsis 3.0-technologie op de Telenet kabel. Ze worden in de markt gezet onder de naam FiberNet. Het gaat niet om glasvezel, maar "internet tegen lichtsnelheid".
Niet alleen de download snelheid gaat omhoog, maar ook de upload snelheid wordt aangepast.

FiberNet 40 en FiberNet 60


De nieuwe Fibernet 40 en 60 vervangen het huidige ExpressNet (XL) en TurboNet (XL). Bestaande abonnees van ExpressNet en TurboNet kunnen zelf bepalen of ze omschakelen naar Fibernet of hun bestaand abonnement behouden. Klanten die opteren voor een Fibernet-product krijgen een nieuwe modem met Eurodocsis 3.0-technologie in
bruikleen. Deze nieuwe modems kunnen gratis afgehaald worden in een Telenet Center, nadat de klant met Telenet contact heeft opgenomen om zijn Fibernet-product te registeren.
Ook BasicNet en ComfortNet evolueren mee naar snellere specificaties.

Telenet internet overzicht



Voordelen kabel


Telenet Fibernet afficheTelenet benadrukte tijdens de persconferentie de voordelen van de kabel tegenover DSL-technologie. Bij de kabel worden telefonie, televisie en internetverkeer over afzonderlijke kanalen gestuurd zodat er altijd snel kan gesurft worden, zelfs als er tegelijkertijd telefoongesprekken gevoerd worden en televisie gekeken. Bij DSL verloopt telefonie en televisie over hetzelfde kanaal waardoor internetter trager gaat als er tegelijkertijd televisie gekeken wordt.
Ook is bij DSL de snelheid afhankelijk van de afstand tot de telefooncentrale. Bij de kabel heeft de afstand geen invloed.

Eurodocsis 3.0


Eurodocsis 3.0 maakt het mogelijk is sneller te surfen over de kabel. Dit kan doordat er meerdere kanalen gecombineerd worden om hogere snelheden te halen. Bovendien is Eurodocsis 3.0 geschikt voor IPv6. Om gebruik te kunnen maken van de nieuwe produkten moet je beschikken over een nieuwe modem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten