maandag 15 november 2010

Firefox 4 klopt snelheidsrecords

Firefox laat in zijn nieuwe versie snelheidsrecords zien. Deze testversie is liefst 3 keer sneller dan de vorige versie, maar moet nipt de duimen leggen voor Opera.

Dankzij javascript, AJAX en andere programmeertechnieken krijgen websites steeds meer geavanceerde functies. De grenzen van internet browsers moeten daarom ook steeds verlegd worden.

In de nieuwe versie van FireFox, versie 4, introduceert FireFox JIT : Just In Time compilation. Hiermee zal FireFox enkel de stukken javascript code gaan compileren die effectief moeten uitgevoerd worden. Daarnaast is er in FireFox 4 ook ondersteuning voor hardware acceleratie en er is ook ondersteuning voor WebGL 3D en OpenType.

Alleen Opera is in de snelheidstests net iets sneller.

Wereldwijd is Internet Explorer nog steeds de meest gebruikte browser met een marktaandeel van 60%, gevolgd door FireFox met 23%. Chrome, Safari en Opera kennen een opmars, maar moeten het respectievelijk stellen met 7, 5 en 2% marktaandeel.

Voor het gebruiken van complexe internet toepassingen (bijv. CRM, geavanceerde webmail,...) is FireFox een goede, stabiele en snelle keuze. De definitieve versie van FireFox 4 zal pas beschikbaar zijn begin 2011.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten