dinsdag 27 september 2011

Belgacom verhoogt internetsnelheden in 2014

Met een nieuwe technologie kan Belgacom zijn vdsl2-netwerk upgraden naar snelheden tot 50 Mbit/s. Het telecombedrijf zal die breed uitrollen in 2014.

Belgacom maakt gebruik van zijn telefonienetwerk op basis van koperparen voor het aanbieden van internet. Die koperparen worden gebundeld in één kabel. Omdat ze zo dicht op elkaar zitten is er tussen de koperparen interferentie. De nieuwe technologie, vectoring, laat toe om die storingen tussen de koperparen neutraliseren.

2014


Vectoring is een technologie die vandaag nog in een testfase zit bij Belgacom. Na het uitrollen van die technologie, in 2014, kan Belgacom internetsnelheden aanbieden van 30 Mbit/s tot 50 Mbit/s. Belgacom zet in op deze technologie om dure investeringen in een glasvezel netwerk tot bij de klant thuis voor zich uit te kunnen schuiven.

Telenet


Belgacom geeft toe dat Telenet een snellere toegang heeft via de coax-kabel, maar voegt er snel aan toe dat het glasvezel netwerk van Belgacom al veel verder is uitgebouwd is. Bovendien is het koperpaar van Belgacom "dedicated". Telenet van zijn kant biedt vandaag als snelheden aan tot 100 Mbit/s via zijn FiberNet producten.

ISPmonitor


Wat de 2 kemphanen ook beweren, volgens ISPmonitor is Telenet FiberNet 100 ruim 4 keer sneller dan het snelste Belgacom abonnement. Bekijk de resultaten van ISPmonitor voor september

Bron : Datanews.be

Lees meer


Telenet lanceert sneller internet

Geen opmerkingen:

Een reactie posten